Om oss

Vilda Förlag är ett annorlunda sätt att förlägga. Vi är ett nätverk, utan kontor, utan anställda. Vi köper de tjänster vi behöver: redaktörer, språkgranskare med mera. Bakom oss har vi ett andelslag, Andelslaget Skrivkraftverket.

Vi representerar olika slags kunnande från olika sektorer i samhället. Flera av oss har en bakgrund i litterärt skapande. Vi har ett gemensamt intresse: lust att läsa, lust att skriva.

Tonvikten i vår utgivning är på skönlitteratur, företrädesvis prosa, men vi är öppna för olika genrer.

 

Vi är Vilda Förlag

Henrietta Clayhills är frilansjournalist och dokumentärregissör. Hennes produktion består av bl.a. dokumentärerna En kärring mot strömmen om Harriet Clayhills, Tipun – en kvinnas val om Christine Schildt och Päls. Hon debuterar som författare med romanen Den blinda fläcken (Vilda Förlag 2016).

Monika Fagerholm är författare och skrivarkurshandledare. Hon har gett ut ett flertal romaner, av vilka den senaste, Lolauppochner, utkom 2012. Hon har också mottagit flera litterära pris.

Katarina Fagerström är socialarbetare och psykoterapeut. Hon har arbetat bl.a. som chef för Helsingfors ungdomsstation på A-klinikstiftelsen, som forskarsocialarbetare på Mathilda Wrede-institutet, universitetslärare i socialt arbete på Soc&kom och sakkunnig i förbyggande barnskydd på Folkhälsan. Hon är utbildad familjeterapeut och gestaltterapeut. Vid sidan om lönearbete håller hon privatpraktik som psykoterapeut och arbetshandledare och fortbildare inom det sociala området. På fritiden skriver hon, för att bättre förstå hur hon ser på världen.

Sofi Koivula arbetar med papperslösa barn och ungdomar i Los Angeles.

Birgitta Stenius-Mladenov har arbetat största delen av sitt yrkesverksamma liv inom utrikesförvaltningen, både på utrikesministeriet i Helsingfors och som diplomat på ambassader runt om i världen, bl.a. som ambassadråd i Mexiko och ministerråd i Rom. Hennes senaste utlandspostering var som ambassadör i Slovenien. Hon gick i pension 2010 och driver nu ett Bed & Breakfast i Bromarv, Raseborg. Under namnet Birgitta Stenius har hon gett ut romanerna Humphreys teckning (Schildts & Söderströms, 2002) och Bala Garbas anteckning (Vilda Förlag, 2016).

 

Samarbetspartner

Lena Malm och förlaget Jasilti svarar för foto, visuell profil och grafisk formgivning.